Utazási feltételek

  Utazási feltételek

ÁLTALÁNOS UTAZÁSI FELTÉTELEK

 1. A Special-Contact Kft. arra vállal kötelezettséget, hogy személyszállítási feladatokat lásson el belföldi és nemzetközi viszonylatban.
 2. Cégünk a személyszállítási feladatokat a jogszabályokban előírt érvényes engedélyek birtokában, a mindenkori érvényben lévő közlekedésbiztonsági követelményeknek megfelelő autóbuszokkal és a feladatok ellátására hivatalos, büntetlen előéletű autóbusz vezetőkkel látja el, mely szintúgy érvényes szerződéses alvállalkozóinkra, partnercégeinkre.
 3. Megrendelő lehet valamennyi Magyarországon lakó magyar állampolgár illetve Magyarországon letelepedett külföldi állampolgár (devizabelföldi), továbbá jogi személyiséggel rendelkező gazdasági társaság, intézmény, tanintézet/tanintézmény és magánszemély.
 4. A megrendelő az utazáshoz igénybe venni kívánt járművet a hozzátartozó tarifa díjjal egyetemben “Megrendelő” alapján veheti igénybe. A megrendelőnek tartalmaznia kell a program időpontját (tól – ig), célállomást (terv, útvonal, köztes megállók), kiállás idejét, helyét, utas létszámot, esetleg igényelt autóbusz kategóriát. (egyszerű, luxus, alacsonypadlós stb.)
  A megrendelés történhet e-mailen, faxon vagy személyesen irodánkban.
 5. A megrendelés minden esetben visszaigazolásra kerül!
 6. A díjszámítás alternatív, a fuvarvállaló szempontjából kedvezőbb díjat számlázzuk, tehát 100 km-en belüli teljesítés esetén óradíjas, míg ezen felül kilométer díjas árakat alkalmazunk.
 7. A minimum napi teljesítés 250 km/nap, óradíj esetén min. 5 óra/alkalom kerül kiszámlázásra.
 8. Budapest területén ki- és beállásra 15-15 km-t, óradíj esetén 0,5 – 0,5 órát számítunk fel
 9. A személyszállítási viteldíj táblázatban feltüntetett árak a 27 %-os Áfa-t nem tartalmazzák.
  Nemzetközi viszonylatban megrendelt jármű viteldíja 0%-os, azaz mentes az adó alól.
 10. A gépkocsivezető(k) szállásának, ellátásának költsége, rendeletben meghatározott napidíja (15.000.- – 20.000.- Ft / nap / gépkocsivezető), az úthasználati-, parkolási díjak, kompdíjak, alagútdíjak, valamint nemzetközi utak esetén az ország belépők és egyéb díjak a megrendelőt terhelik.
 11. Több napos út esetén a gépkocsivezető(k) részére félpanziós ellátást (reggeli, vacsora) és külön szoba biztosítását – a zavartalan pihenés végett – kérünk biztosítani. Egy buszon lévő több gépkocsivezető egy szobában elhelyezhető.
 12. Az előleg illetve a végszámla fizetése minden esetben a visszaigazolásban feltüntetett módon történik. (Történhet teljesítés után 5-8 napon belül átutalással, személyesen készpénzzel irodánkban vagy teljesítés után a helyszínen a gépkocsivezetőnél.)
 13. A megrendelt személyszállítási szolgáltatás lemondási díja az indulás előtt 15 nappal díjtalan, indulás előtt 14-8 nappal a fuvardíj 25% -a, indulás előtt 7 nappal 40% -a, míg 2 napon belül a teljes összeg.
 14. Az elszámolás a ténylegesen megtett kilométer vagy teljesített órák alapján történik, igazolt teljesítmény (menetlevél) alapján.
 15. Az árak tartalmazhatnak közvetített szolgáltatást.
 16. Amennyiben Megrendelő a kiálláskor elfogadta az autóbuszt és a megrendelésben meghatározott fuvarfeladat teljesítve volt, a Megrendelő nem jogosult a hátralékos fuvardíj visszatartására vagy azzal szemben bármilyen jogcímen történő beszámításra.
 17. Műszaki hiba esetén belföldi útnál 4 órán belül, külföldi útnál, – amennyiben a műszaki hiba helyszíni javítása nem lehetséges – 24 órán belül mentesítő autóbuszt/autóbuszokat biztosítunk.
 18. A határátkelőkön történő várakozásból eredő késésért, várakozásért ill. egyéb nem várt esemény (vis maior) miatt felelősséget nem vállalunk.
 19. A Megrendelő anyagi felelősséggel tartozik az autóbuszban a megrendelés szerinti szolgáltatásnyújtás során a Megrendelő jogán szállított személyek (utasok) által okozott károkért (pl. üléshuzat szakítás, ülés,- ill. karfatörés, függöny leszakítás, stb.), melynek takarítási és javítási költségét teljes körűen vállalja.
 20. Az autóbuszokban dohányozni tilos
 21. Tilos továbbá az étel (chips, ropi, csoki, szotyi, szendvics stb.) fogyasztása.
 22. Az autóbusz(ok) bérlésének díja nem tartalmazza az utasok baleset- és poggyászbiztosítását, erről szükség esetén (külföldi út) a megrendelőnek kell gondoskodni. Országhatáron belül a társadalombiztosító által minden magyar polgár biztosítva van.
 23. Az autóbuszokban felejtett tárgyakért felelősséget nem vállalunk.
 24. Az autóbuszokban utasonként egy normál bőrönd szállítható, az utastérbe kizárólag kézipoggyász vihető fel.
 25. A gépkocsivezető/k vezetési és munkaidejét európai egységes rendelet (561-2006-EK rendelet) szabályozza, mely szerint:
  • Vezetési ideje naponta 9 óra (heti két alkalommal 10 órára növelhető), maximális 13 óra munkaidőn belül. (heti két alkalommal 15 órára növelhető)
  • két nap munkaideje között minimum 11 óra egybefüggő pihenőidőt kell tartani. (heti két alkalommal felváltható egy min. 9 órás egybefüggő és egy min. 3 órás egybefüggő pihenőre.)
  • Vezetéssel folyamatosan 4,5 órát tölthet, mely idő után 45 perces pihenőidőt kell tartani. (A fenti vezetési időn belül a pihenőidő felosztható egy min. 30 perces és egy min. 15 perces pihenőidőre)
  • Amennyiben a fentiek teljesítését a program nem engedi, úgy két gépkocsivezetőt kell biztosítani.
  • 2 gépkocsivezető munkaideje a fenti szabályokon belül nem haladhatja meg a 21 órát, mely idő után 9 óra egybefüggő pihenőidőt kell tartani.
  • Az egybefüggő pihenőidőket mindenképpen szálláshelyen kell tartani.
 26. A Kresz szabályai alapján az autóbuszok megengedett legnagyobb sebessége autópályán, 80 km/óra (egyes országokban 90 km/óra), főúton, autóúton 70 km/ óra, míg lakott területen 50 km/ óra.
 27. Az autóbuszokban a biztonsági öv használatát rendelet nem szabályozza, tehát nem kötelező, így ez iránti igényt a megrendelésben kérnénk jelezni szíveskedjenek.
 28. A honlapon feltüntetett autóbuszok tájékoztató jellegűek, így az autóbuszokat szabad kapacitás függvényében tudjuk biztosítani.
 29. Azonos férőhely, ill. kategórián belül az autóbuszok változtatásának jogát fenntartjuk.
 30. Az autóbuszok férőhelyénél megjelölt + 2 fő mindig a gépkocsivezető és idegenvezető ülését jelöli.